hivacon.fi

SISÄLOGISTIIKAN RATKAISUT

Alipaineimusiirtojärjestelmiä käytetään yleisesti kiinteiden materiaalien kuljetukseen elintarviketeollisuudessa. Ratkaisu auttaa sisälogistiikan haasteissa, se voi siirtää tuhansia kiloja, satoja metrejä tunnissa, ilman keräysastioita, trukkia tai muita vastaavia haalausvälineitä. Periaatteessa kaikki, mikä putkeen mahtuu, voidaan kuljettaa Hivaconin avulla. Mikäli partikkelikoko ja sen muoto aiheuttavat ongelman, voidaan se ajaa murskaimen läpi. Yksi Hivaconin eduista on, että se ei tarvitse vettä materiaalin kuljettamiseksi putkistojen läpi.

Ratkaisun pääkomponentit ovat: ruostumattomasta teräksestä valmistetut imupisteet, putkistotekniikka, erotusyksikkö, tyhjiöntuotantoyksikkö ja automaation ohjauskeskus.

Asiakkaan sivutuotemateriaalit kerätään ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin imusuppiloihin suoraan tuotantolinjoille sijoitetuista laitteista, pöydistä, murskaimista, leikkureista tai kuljettimista.

Kun suppilo on täynnä, Hivaconin vakuumin tuottoyksikkö tuottaa putkistoon ilmavirran jonka mukana materiaali alkaa virrata kohti erotinta valtavalla nopeudella.

Putkitekniikka sijoitetaan yleensä tekniseen tilaan välikaton yläpuolelle. Kuljetusvaiheen jälkeen materiaalit saapuvat Hivacon-erotinyksikköön, josta materiaali pudotetaan joko jatkokäsittelyprosessina tai jätesäiliöön.

Hivaconin toiminta on automatisoitu PLC-ohjauksella. Parametrit säädetään tuotantolinjan tarpeisiin sopivaksi, jotta säästetään mahdollisimman paljon energiaa. Hivacon on helppo ylläpitää, koska se pesee itsensä myös päivittäin.

Kun putket pestään Hivacon CIP järjestelmällä, sivutuotteita voidaan käyttää ihmisten ja eläinten ravinnoksi. CIP pesuohjelma sisältää huuhtelun, pesuainepesun ja desinfioinnin. Järjestelmäohjelma annostelee kemikaalit, lämmittää seokset haluttuihin arvoihin, kunnes jaksopesu voidaan suorittaa. Pesuliuoksen lisäksi putkiston kuntoa ylläpidetään pesupalloilla, tämä on myös osa pesuohjelmaa, joten sen käyttö on automaattista.

Hivacon-järjestelmää voidaan käyttää materiaalin jakeluun ja annosteluun. Järjestelmä siirtää nopeasti ja tarkasti halutut materiaalit vaikeissa olosuhteissa paikkoihin, joissa perinteiset kuljetinratkaisut eivät ole vahvimpia.

Hivacon on hygieeninen, helppo pestä ja pitää puhtaana automaattisen pesun ansiosta.